Marketing Tip van de maand: Gebruik Stoepborden voor Marketing in je Winkel

In een tijdperk waarin online marketing steeds dominanter wordt, mogen traditionele methoden niet vergeten worden. Eén van de meest effectieve offline marketingtools voor winkeliers is het stoepbord. Stoepborden zijn een uitstekende manier om aandacht te trekken van voorbijgangers en bieden je de mogelijkheid om jouw winkel letterlijk en figuurlijk op de kaart te zetten. Hieronder lees je hoe je een stoepbord optimaal kunt inzetten voor marketingdoeleinden.

Waarom Stoepborden Werken

Stoepborden zijn bijzonder effectief om een lokaal publiek aan te spreken. Hier zijn enkele redenen waarom ze nog steeds populair zijn:

    Lokaal Bereik: Je bereikt direct mensen die in de buurt zijn. Dit zijn potentiële klanten die al in jouw omgeving lopen en interesse kunnen hebben in je aanbod.

    Directe Communicatie: Je kunt snel tijdelijke aanbiedingen of promoties communiceren die voorbijgangers verleiden om je winkel binnen te stappen.

    Flexibel: Stoepborden kunnen eenvoudig aangepast worden, afhankelijk van jouw seizoensgebonden aanbiedingen of veranderingen in je voorraad.

    Voorbeeld: Stel je voor, het is een warme zomerdag. Je bent de eigenaar van een ijssalon en plaatst een stoepbord met de tekst: “Vandaag 1+1 gratis op schepijs! Alleen vandaag!” Zo’n aanbieding trekt direct aandacht en nodigt voorbijgangers uit om binnen te komen, zeker als ze dorstig zijn van het warme weer.

    Tips voor het Effectief Gebruik van Stoepborden

    Om het maximale uit je stoepbord te halen, zijn er een paar tips die je kunt volgen:

    1) Duidelijke en Korte Boodschap: Gebruik een korte, krachtige tekst. Passanten hebben maar een paar seconden om je boodschap op te merken. Denk aan iets als: “Alles 50% korting! Alleen dit weekend!”.

    2) Visuele Aantrekkingskracht: Voeg visuals toe, zoals illustraties of pictogrammen. Een kleurrijke afbeelding of een grappige tekening kan mensen sneller naar je bord trekken. Als je bijvoorbeeld een koffiezaak hebt, zou je een grappige tekening van een kop koffie met stoom kunnen maken, met de tekst: “Verse koffie, nu voor slechts €2!”.

    3) Locatie van het Stoepbord: Plaats het bord op een strategische plek waar het niet in de weg staat, maar wel maximaal zichtbaar is. Voor een kleine boetiek zou het bord bij de ingang van een winkelstraat een goede plek zijn.

    4) Regelmatige Updates: Wissel je boodschap regelmatig af om het fris en relevant te houden. Mensen die vaak langs je winkel lopen, zullen snel opmerken dat er iets nieuws op het bord staat, wat hen kan verleiden om naar binnen te gaan.

    Voorbeeld: Een lokale boekhandel kan iedere dag een leuke quote op het bord zetten, zoals: “Vandaag 10% korting op thrillers! Ontdek je volgende favoriete boek.” Dit creëert nieuwsgierigheid en kan voorbijgangers aantrekken.

    Visuele Voorbeelden

      • Een café met een stoepbord: “Happy Hour van 17.00 tot 19.00 uur – 2 voor de prijs van 1 op alle cocktails!”

      • Een bloemist met een stoepbord: “Verse bloemen, nu 3 boeketten voor de prijs van 2!”

      • Een kledingwinkel met een stoepbord: “Nieuw binnen! Ontvang 10% korting op de nieuwste herfstcollectie!”

    Om het visueel krachtig te maken, zouden foto’s van dit soort borden naast de tekst helpen. Hier zou je bijvoorbeeld een voorbeeld kunnen zien van een krijtbord voor een gezellige koffiezaak of een opvallend stoepbord van een bloemenwinkel. Deze beelden zorgen ervoor dat je meteen een idee hebt van hoe jouw bord eruit kan zien en wat het effect is op voorbijgangers.

    IHet Juiste Stoepbord Kiezen

    De keuze van een goed stoepbord is essentieel voor de uitstraling van je winkel. Er zijn verschillende soorten borden beschikbaar: krijtborden, waterdichte borden en magnetische borden. Elk type bord biedt voordelen, afhankelijk van waar je het voor wilt gebruiken. Voor een regenachtige omgeving kan een waterdicht bord ideaal zijn, terwijl een krijtbord geschikt is voor dagelijkse aanpassingen.

    TIP: We raden zelf aan om minimum A1 formaat te gebruiken & een stoepbord te kiezen dat makkelijk verplaatsbaar is met een watervoet. Bekijk hier onze suggestie via bol.com

    Conclusie

    Stoepborden zijn een krachtige marketingtool die je helpen om voorbijgangers om te zetten in klanten. Of je nu tijdelijke aanbiedingen wilt communiceren of gewoon meer zichtbaarheid wilt creëren, een goed geplaatst stoepbord met een aantrekkelijke boodschap kan wonderen doen voor je winkel.


    Tip: Denk bij het kiezen van een bord goed na over de duurzaamheid, grootte en het type boodschap dat je wilt communiceren. Heb je nog geen stoepbord? Bekijk dan onze suggestie via bol.com en start vandaag nog met het verhogen van je zichtbaarheid!